4. Cool-túra

/4. Cool-túra
Események betöltése
  • Ez az event elmúlt.

A Cool-túra más néven iskolák vetélkedője, immár negyedik éve szólítja meg Tatabánya diákjait és hívja őket egy közösségfejlesztő, kulturális vetélkedőre.

A rendezvény célja, hogy a tatabányai iskolákból jelentkező csapatok önkéntes tevékenységeket valósítsanak meg, ezzel népszerűsítve az önkéntességet, erősítve a társadalmi felelősségvállalást, támogatva az innovatív ötletek megvalósulását.

A programban részt vevő csapatoknak megadott témákban kell önkéntes tevékenységet megvalósítaniuk, mint például a környezetvédelem, az esélyegyenlőség, vagy vidék- és városfejlesztés témájában.

A jelentkező csapatok munkáját kortárssegítő fiatalok, úgynevezett mentorok segítik, akik a vetélkedővel kapcsolatos információin túl, az önkéntes tevékenység előkészítésében, lebonyolításában is segítséget nyújtanak.

Az önkéntes tevékenységek megvalósulására 3 hét áll rendelkezésére a fiataloknak. A tevékenység előkészítéséről és lebonyolításáról a csapatoknak egy 8 perces mini filmet kell készíteniük, amelyet a díjátadó napján a Roxxy Music Caffeban kell bemutatniuk.

Az önkéntes munkákat egy háromtagú zsűri értékeli  többek között a kreativitás, a projekt láthatóságának és népszerűsítésének, továbbá a bevont résztvevők számától függően.

A nyertes csapatok értékes nyereményekben részesülnek, amelyet az esemény fővédnöke Turainé John Katalin Tatabánya Megyei Jogú Város alpolgármestere nyújt át. A győztes csapat hosszú távú támogatást kap a Peron Music Alapítvány Boldogítók projektjében.