Peron Music Alapítvány

A Peron Music Alapítvány 1993 óta tevékenyen vesz részt szűkebb és tágabb környezetének támogatásában, fejlesztésben. Célcsoportunk a kezdetek óta az önmagukat-, kibontakozási lehetőségeiket-, bemutatkozási terepüket kereső, alkotóvággyal élő fiatal generáció.

Az elmúlt 22 évben az alábbi területeken értünk el eredményeket:
1.    Több ezer kazetta, CD, CD-ROM, DVD, könyv kiadásával több tízezer emberhez juttattuk el a tehetségeket
2.    Az immár 21. alkalommal megrendezett PeronMusic Tehetségkutató, az 5. alkalommal megrendezett Székelyföldi PeronMusic Tehetségkutató és az idén 20 éves TAZ-Mánia Fesztivál, és a Könnyűzenei Tehetségek Találkozója több ezer fiatalt segített abban, hogy megmutathassák a bennük rejlő tálentumot.
3.    Az általunk országos vagy nemzetközi fesztiválra delegált zenekarok, az országos médiában bemutatkozó fiatal tehetségek (Nemtom zenekar, Agregator, Szatmári Juli, Margaret Island, Kalef, stb…) több százezer emberhez jutottak el zenéjükkel.
4.    Fejlesztő programjaink (Tatabányai Zenészegylet, 2005. Tatabánya – Kulturális jövőkép megalkotása, 2005. Révfülöp – Z-PONT, a dunántúli első zenei partnerség indítása, 2006 Tatabánya – Partnerség a kultúrában, 2007. Tatabánya – Civil Nap indítása, 2010. Tehetségpontok, tehetségkonferenciák a Komárom-Tata-Tatabánya vonalon, 2013. Tatabánya – Dobbantó Klub indítása, 2013. PeronTV – Online zenei magazinműsor) hozzájárultak ahhoz, hogy a városban, a megyében és az országban is megismerjék azokat az értékeket, amelyek mindenkiben ott rejlenek.
5.    Táborainkban (Svájc, Oroszország, Erdély, Magyarország) közel 4000 fiatal köthetett barátságokat, ismerhette meg önmagát, és építhette fel saját életét. A Peron táborok egyaránt szólnak a varázslatos személyiség kialakulásának lehetőségeiről, és a közösségi szellemről is. Legfontosabb a minél nagyobb fokú önállóság megteremtése, és önmagunk megtalálása.
6. Hiszünk a közösség építő erejében. Hisszük, hogy a teremtő energiával rendelkező emberek építik és működtetik a közösségeket. Ezért valamennyi kulturális tevékenységünk és programunk nem titkolt célja a közösségek alakítása, támogatása, segítve, hogy ezek az emberek egymásra és közösségre leljenek. Országos ismertségünkkel, és partneri hálózatunkkal is a kisebb és nagyobb közösségeket szolgáljuk.

5 fős kuratórium irányítja az alapítvány munkáját.

A Peron Music Alapítvány kuratóriuma:
Cserteg István – tag
Fakli Károly – tag
Hudák Tibor – titkár
Pap Tibor – elnök
Vilcsek Dániel – tag